Lego Design by me !

Med hjälp av det här programmet hos Lego.com kan du designa dina egna Lego konstruktioner och sen beställa din egen modell med Lego ritningar och allt. Riktigt riktigt fränt!


Du kan följa Lek med Lego bloggen med hjälp av FeedBurner och Få inläggen direkt till din dator.Läs mer här ...


/

1 kommentar:

Michelin sa...

Hej. Jag vill dela med mig några ord om Lego som en kille i vår landsortstidning skrev idag.. CITAT:
Ett sätt är att angripa ord som bevarar omotiverade gamla könsmönster. Som legogubbar till exempel. Varför ska alla legofigurerna vara "gubbar"? En stiliserad liten plastmänniska som är helt könslös borde kalls - legoperson.
Sonen har anammat ordet, och jag har känt mig så nöjd. Nu för tiden finns det förresten enstaka kvinnor i legolådan. En legokvinna befolkar husbilen (där man kan laga mat) en annan har en hästtransport.
Till betongbilen, bärgningsbilen och polisstationen med mera med mera finns inga hästsvansar. Där är det i stället barsk blick och skäggstubb. Gubbar. Legogubbar.
Då är det inte konstigt att en liten kille tror att killar jobbar med betong och tjejer med hästar och matlagning.
Häromdagen hörde jag min son säga till en vuxen kompis: " Du kan leka med den här gubben. Pappa säger person, men det heter det ju inte egentligen".
Han sa det med ett tonfall av samförstånd, som sa att "det vet ju alla, men låt pappa hållas så blir det lugnast". Han orkar väl helt enkelt inte ta hela genusdebatten med mig, stackarn.
SLUT CITAT

Tänkte du ville höra hans ord, eftersom jag såg att du skriver om Lego här..
Hälsningar Michelin

Lego förvaring !